Identiteit

'Mokkameisje, uit de kast!'

Theater + teambuilding + debat

 

Diversiteit en inclusie in het hele ecosysteem. Sessies voor bedrijven en organisaties.

Identiteit , wordt gevormd door van alles. Cultuur, werk, achtergrond, omgeving, geloof en in sommige gevallen de kleur van je huid.

logo def_bewerkt_edited.png

Identiteit

Niet alleen onze achtergrond, onze waarden vanuit waar wij leven maar ook zeker ons ras en de mix die onze voorouders ons hebben meegegeven zijn van invloed op hoe we naar onszelf kijken. In de training en coachings die ik verzorg is er één vraag die ik altijd beantwoord wil krijgen “wie ben jij?" Wanneer je deze vraag kunt beantwoorden weet je beter vanuit waar je beweegt en kun betere beslissingen nemen.  Het is niet makkelijk deze vraag te beantwoorden en vaak doen we daar een half mensenleven over en toch is dit de basis van onze communicatie naar buiten toe, hoe we ons verhouden ten op zichtte van andere mensen.

Wat is jouw verhaal? 

Wat is jouw persoonlijk verhaal waarin jij wordt gedefinieerd? Hoe heeft de mix van jouw achtergrond en de uniekheid hiervan jou beïnvloedt in hoe jij dagelijks door je leven beweegt? Verhalen verbinden en hebben een grote impact op datgene waar jij invloed op wilt uitoefenen. Denk aan je professionele leven en datgene jij daar wilt bereiken. Of maatschappelijke thema’s waar jij door wordt geraakt of doelen in je privéleven.  Jouw verhaal bepaalt grotendeels wie je bent en jouw identiteit is de basis van al jouw succes!

 

'Mokkameisje, uit de kast!'

Mijn eigen verhaal. Zo bepaalt het feit dat ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader een groot deel van mijn identiteit. Dat mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar was en mijn 1,5 jaar jongere zusje en ik hierdoor zijn opgevoed door mijn witte Nederlandse moeder in een voornamelijk witte buurt in Amsterdam heeft ook invloed. Dat maakte ik dat relatief laat in mijn leven (zo rond mijn 33e) mijn andere kant, mijn zwarte kant ben gaan onderzoeken. Nu ik beter weet dat ik allebei ben, wit en zwart wil ik ook beide kanten profileren.  Zo ontstond het idee een solo voorstelling te maken over niet willen kiezen tussen mijn zwarte en witte identiteit.​

 

Mokkameisje, uit de kast!

Is een solotheaterprogramma wat binnenkort te zien is in de Amsterdamse theaters en te boeken is als korte voorstelling+ debat met moderator.

BE YOURSELF, EVERYBODY ELSE IS ALREADY
TAKEN!

Oscar Wilde