• Roeselien Wekker van Pitch You! Nederland

Hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Bijgewerkt: 17 jan 2020


Als je het roer om wilt gooien en voor jezelf wilt beginnen, hoe doe je dat dan? Na 20 jaar als theater- en televisie artieste te hebben gewerkt, wist Roeselien Wekker dat er iets moest veranderen in haar leven. Inmiddels runt ze als zelfstandig pitch- en presentatiecoach haar bedrijf Pitch You!


“Ik wist eigenlijk al heel lang dat ik iets wilde doen met training en coaching. Maar de theaterwereld had mij gevormd tot iemand die ik niet meer kende. Voor ik mijn carrière om kon gooien, moest ik ontdekken wie ik zelf was”, vertelt Roeselien. Daarom besloot ze voor een jaar naar Curaçao te vertrekken. “Ik ben nooit, zoals veel jongeren doen, op reis gegaan om mezelf te ontdekken. Toen ik jong was stond ik in de balletacademie te zwoegen om mijn pliés en pirouettes perfect te krijgen. Toen ik 36 was, in een musical speelde waar ik het helemaal niet leuk had en burn-out verschijnselen kreeg, was het tijd om zo’n reis te maken.”


Daadwerkelijk op het vliegtuig stappen was echter geen makkelijk stap. “Ik heb er half jaar over gedaan om de ticket te boeken. Ik vond het ontzettend moeilijk om de knoop door te hakken. Maar ik moest weg om mezelf opnieuw uit te vinden. Als ik in Nederland zou blijven, zou ik toch in de verleiding komen bij het vertrouwde te blijven. Ik heb een baan gevonden bij een dansacademie op Curaçao en met die baan op zak ben ik vertrokken.”

Ze was van plan om een jaar weg te blijven en uiteindelijk werden dat er zelfs twee. In haar tijd op het eiland zette ze haar eerste stappen als presentatietrainer. “Ik heb vroeger als trainingsactrice gewerkt en ontdekte toen dat ik niet de actrice, maar de trainer wilde zijn. Deze reis wilde ik gebruiken om daar werk van te maken.” Ze is teambuilding workshops gaan geven op het eiland en uiteindelijk heeft ze zelf een presentatietechniek training te ontwikkeld. “Deze heb ik aangeboden aan trainingsbureaus op Curaçao en in Nederland. Daarom kon ik bij terugkomst in Nederland vrijwel direct aan de slag.”


Life changing

Haar reis naar Curaçao heeft Roeseliens hele leven op zijn kop gezet. “Ik had niet verwacht dat die reis zó veel impact zou hebben. Ik dacht: ik ga er gewoon even tussenuit. Maar die ervaring was life changing. Het heeft effect gehad op mijn vriendschappen en op hoe ik naar de wereld kijk. Daarom passen bepaalde mensen niet meer bij me en past mijn oude werk al helemáál niet meer bij me.”


Lees dit artikel ook hier samen met nog veel meer interessante tips van experts en ondernemers.

5 keer bekeken