• Roeselien Wekker van Pitch You! Nederland

Daag jezelf uit bij spreken in het openbaar

Bijgewerkt: jan 17

Pitch You! Pitchen, Profilering & Identiteit


2020 een nieuw jaar en net als vorig jaar heb jij misschien wel 

12 x per week een openbaar spreekmoment. Dit zijn 12 kansen! 


Wat ik voor jou wens in 2020 is dat jij je zelfverzekerd voelt om je verhaal, presentaties en ideeën over te brengen op een manier die mensen in beweging zet. 

Dat mensen van A tot Z geboeid zijn door jouw verhaal. Een inhoudelijk sterk verhaal die op de juiste wijze non- verbaal en verbaal wordt overgebracht! 


Daag jezelf hierin uit! Tot eind 2019 bied ik jou de kans om in te stromen in mijn intervisie groep waarbij je 4 x per jaar samenkomt met andere ambitieuze professionals en samen aan de slag gaat met alles rondom spreken, presenteren, pitchen, identiteit en profilering. Tot eind 2019 is er een korting van maar liefst 50%, niet €2250,- maar de helft! :-) Sessie duren 3 uur en zijn te Amsterdam


Stel je moet pitchen in de media voor radio of tv of tijdens een netwerkevent of voor je eigen team tijdens de wekelijkse vergadering en je bent niet goed voorbereid, dan is dit een gemiste kans.
Pitchen komt steeds vaker voor. Vroeger was het voorstelrondje voldoende maar tegenwoordig willen we direct geraakt worden. De spanningsboog van jouw luisteraar is extreem kort. Men zegt zelfs maar 30 seconden. Dan kun je maar beter een goed verhaal hebben waar je zelf ook 100 procent achter staat.

Oefen nu eens het volgende en kom tot de kern van jouw verhaal. 

Kun je in drie tot vijf zinnen omschrijven

  • wat je doet? Hoe je het doet? en vooral waarom je het doet?

Een krachtig begin is onmisbaar! Start jouw pitch of presentatie in ieder geval met het waarom, jouw eigen visie en drive en dus niet met 'wat'!


Sinds bijna 3 jaar werk ik samen met Bureau Spraakwater. Samen verzorgen we training en coaching op het gebied van overtuigingskracht en Spreken in het openbaar. Afgelopen jaar zijn wij door  Springest (een onafhankelijk platform voor het meten van opleiders in Nederland) genomineerd voor  'Beste Kleine Opleider 2018'. 

Via dit zelfde platform word ik nu gemiddeld beoordeeld met het  cijfer 9,6 voor mijn trainingen. Het geeft me enorm veel motivatie om voor volgend jaar minimaal hetzelfde te bereiken!

Veranderingen komen tot stand door goede ideeën en de eerste stap hierin is het overbrengen van jouw idee. Hoe zorg je dat mensen jou begrijpen en voor jou in beweging willen komen?


Stap 1 is; jouw verhaal presenteren. Niet voor niets richten Pitch You! zich daarom op drie belangrijke pijlers namelijk: Identiteit (wie ben ik en hoe is dit van waarde voor een ander)Presentatie (Pitchen en Spreken in het openbaar)Profilering (dat wat je naar buiten brengt zodat mensen niet meer om jou heen kunnen)


Spreken op congressen 

Wil jij je verhaal aan een groot publiek presenteren dan bereik je dit het snelst als spreker op een congres of symposium. Een aantal lezingen die ik verzorg zijn:

  • Pitchen, verkopen door te raken!

  • Diversiteit, goed voor de business!

  • De kracht van storytelling voor ondernemers


Samenwerking met VIDM Vaker in de media

Meer diversiteit en dus ook zeker meer vrouwen in de media. Dat support ik in de vorm van gratis sessies 'pitchen en profilering' en door middel van gratis tips in korte videos via het platform vakerindemedia.nl. VIDM is opgericht door Janneke van Heugten. Kijk hier voor alle informatie over het platform VIDM.


Heb je binnenkort een spreekmoment, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met mij op. Waarschijnlijk kan Pitch You! wat voor jou betekenen!


22 keer bekeken