• Roeselien Wekker van Pitch You! Nederland

Succesvol presenteren? Begin bij jezelf!

Bijgewerkt: 17 jan 2020


‘Het leven is als een podium en jij bent de artiest en tevens het publiek die kijkt’


Wat mijns inziens het allerbelangrijkste is binnen presenteren en spreken in het openbaar, ben jij zelf! Daarom een reeks met tips, verhalen en oefeningen over spreken in het openbaar met als belangrijke ‘tool’ alles wat jij bent en bezit als bron om uit te putten.


Wanneer je voorafgaand bij het lezen even stilstaat bij dit weetje, dat jijzelf en jouw non verbale communicatie maar liefst 80% van je algehele presentatie bevat en de overige 20% dan dus de inhoud, structuur en vorm is, dan is de noodzaak van ‘jezelf kennen en jezelf op de juiste wijze weten te presenteren’ opeens heel helder.


Of je nu gaat spreken tijdens een netwerkbijeenkomst of sociale situatie, wilt speechen op een lustrumfeest, een verhaal vertelt tijdens een seminar, of een lezing aan de Universiteit gaat geven. Het valt of staat bij jezelf, de persoon die kan spreken vanuit persoonlijke verhalen, drive en authenticiteit!


Mijn inspiratie voor dit e-book put ik uit duizenden sessies met trainees en cursisten van trainingen in spreken en overtuigen. Daarnaast speelt mijn achtergrond met ruim 20 jaar durende loopbaan als artieste op het podium en voor de camera van televisie een belangrijke rol. Telkens komt één ding naar voren, men heeft één cruciale vraag aan mij te stellen en dat is:


Hoe blijf ik mezelf tijdens mijn presentaties en spreken in het openbaar?

Graag neem ik je mee op ontdekkingsreis naar de betekenis van het woord ‘jezelf’ voor spreken in het openbaar.

Vanuit mijn ervaring als professioneel artiest heb ik aan den lijve ondervonden hoe lastig het kan zijn om jezelf te blijven onder het toeziend oog van een vragend publiek. Jij komt vast ook in situaties waarbij je het gevoel hebt dat mensen vragen hebben of iets van je willen en dat jij met hele slimme antwoorden moet komen en hele slimme dingen moet zeggen. Denk hierbij aan situaties zoals een vergadering, een (sales) pitch of een sollicitatie.


Hoe weet je wie je zelf bent? En hoe kun je dit blijven tijdens het spreken in het openbaar? Ik geef er antwoord op in dit e-book.


Samen met jou halen we eerst alle lagen van het ‘zelf zijn’ los als zijnde een ui, om ze erna weer netjes en bewuster op te bouwen. Het gaat namelijk allemaal om bewustwording van alles wat je al weet, maar misschien een beetje bent vergeten door de drukte van alledag.


Klik hier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe tips, verhalen en oefeningen van: 'Succesvol presenteren? Begin bij jezelf!'