• Roeselien Wekker van Pitch You! Nederland

The show must. go on

Als er een ding is wat ik heb geleerd in mijn bijna 20 jaar ervaring als professioneel artieste voor theater en televisie is het wel het motto "the show must go on"

In de wereld van theater en televisie is het heel normaal om altijd door te gaan. Ook wanneer het tegenzit. Stel je voor; een decor stuk komt naar beneden of blijft hangen (meerder malen in mijn carrière gebeurd. ) Of de live verbinding met het televisienet valt even weg.

Of een artiest stoot zijn hoofd tegen de cameramast en begint live op tv hevig te bloeden. Al deze situaties zijn mij meerdere malen overkomen en bij het laatste voorbeeld was ik er als danseres bij toen de kandidaat/ zanger in de finale van The Soundmix Show met Henny Huisman ( de mensen geboren voor 1980 weten zich dit waarschijnlijk nog heel erg goed te herinneren), dit overkwam.

Drama op het moment zelf maar achteraf iets om nog járen over door te praten. Te praten over:
  1. wat er gebeurde

  2. hoe het gebeurde en vooral

  3. hoe we het dan samen oploste.

Als ondernemer werkt deze mindset en werkhoudng voor mij ontzettend goed, zeker in deze tijd.

Dat is nou precies waar ik graag vandaag jouw aandacht op wil vestigen. SAMEN DOORGAAN. Dat is wat nodig is om deze extreme tijd door te komen. Zoals ik mijn

Master You uitzendingen al een paar keer heb benoemd (een podcast en videobroadcast die ik 17 maart ben gestart n.a.v de. coronacrisis) zijn er drie manieren hoe wij als mens reageren onder extreme omstandigheden namelijk Fight, Flight and Fright oftewel vechten, vluchten of bevriezen.

Het zit niet in mijn natuur te vluchten, ik kan soms wel bevriezen maar mijn eerste natuur is te vechten. Nu is geen van deze drie beter of slechter , het is simpelweg de manier om met situaties om te gaan, een manier die jou van nature het beste ligt.

In deze extreme tijd van de coronacrisis is het alleen wel noodzakelijk om (uiteindelijk)in beweging te komen en liever vandaag dan morgen. De vorm, daar kun je over nadenken maar dat je in beweging moet komen staat vast!

Dan is het motto" the show must. go on"een fijne mindset om als basis met je mee te dragen. Dan ben je altijd oplossingsgericht bezig, werk je veelal samen om snel te kunnen handelen en kun je ook vaak trots zijn als het uiteindelijk is gelukt , juist door die extreme omstandigheden. Dat geeft eigenlijk een extra voldoening omdat je weet dat zelfs dan je dingen voor elkaar krijgt.

oplossingsgericht samen voldoening

Vandaag was zo'n moment van doorgaan en samenwerken in de vorm van een opname met de mannen van BEELDVOERDERS. Samen hebben wij een pitchsessie opgenomen in aanloop naar onze live stream aankomende 15 April.

We waren vandaag met z'n tweetjes , alleen de cameraman/editor en ik, dit ter bescherming van onszelf en naasten. We hielden gedurende het hele opname proces zeker 1,5 meter afstand en hebben meer dan 15 filmpjes opgenomen. De voorbespreking gebeurde de dagen vooraf online, via video-calls en email. Wat hieruit voortkomt is een mooie samenwerking waarbij wij allebei weer verder kunnen.

We kiezen ervoor onze business een andere vorm te geven en door te gaan. Ik vanuit mijn bedrijf Pitch You! Niet live in-company of voor een congres als trainer/spreker maar wel live in de vorm van een live pitchtraining in een stream. De mannen van Beeldvoerders niet in de vorm van video en foto branding maar in de vorm van video en foto online diensten om mensen en bedrijven zichtbaarheid 'terug te geven' en te vergroten.

Wil je zien hoe wij dit doen? Je kunt meekijken of meedoen met de live-stream Pitch training op 15 April as. De 'ins and outs' deel ik de komende weken via Linkedin met korte informatieve filmpjes.

Eén ding staat vast, we gaan door. Hoe? Dat weten we deels WEL en weten we deels wellicht nog niet helemaal maar we zijn in beweging en we blijven in beweging en dat geeft enorm veel voldoening en vertrouwen!1 keer bekeken