• Roeselien Wekker van Pitch You! Nederland

Waartoe? Waarom en Hoe?


These are the questions.

We doen er gemiddeld een half mensenleven over om hier antwoord op te geven. In de essentie is dit waar het om gaat. Intelligente en spirituele ingestelde mensen weten dat dit een constant aanwezige ‘zoektocht’ is.

Hoe verhoudt zich dit tot onze business
en onze ambities?

Het is mijn overtuiging dat je deze vragen jezelf altijd vooraf aan een project dient te stellen.

Wat ik doe binnen mijn werk als pitch en branding expert is deze vragen aan mijn klanten stellen en deze dan vervolgens door te vragen, nog eens door te vragen en nog eens door te vragen.

Alles wat jij wilt bereiken en kunt bedenken is er al. Mijn werk als trainer en coach is de antwoorden naar boven halen zodat jij er iets mee kunt doen.


Voorbeeld: Of het nu gaat om een bepaald target, blije werknemers of meer kwaliteit in aanbod van diensten en producten, er is maar één manier om daar te komen: Je zult het eerst moeten BEGRIJPEN en dan zul je de verandering die je tot stand wilt brengen BESPREEKBAAR moeten maken.


Het overbrengen van datgene wat jij wilt en dit op zo’ n manier doen dat iemand ECHT luistert, er voor open staat en er dan vervolgens iets mee wil gaan DOEN, is een kunst.Waar jij je ook bevindt binnen de hiërarchie van een bedrijf of organisatie, je hebt een ander nodig om dingen voor elkaar te boksen, communicatie is hierin dan essentieel.

Vaak zie ik dat soft skills zoals persoonlijke ontwikkeling of leiderschap, sociale en communicatieve vaardigheden een ondergeschoven kindje zijn binnen het budget van training en coaching voor werknemers.


Zonde, want zoals gesteld begint mijn inziens elk doel met de drie vragen waar ik dit artikel mee begon. Om deze te beantwoorden dien je eerst zelf naar binnen te keren. Je dient stil te staan en in die stilte te luisteren. Dat kan lastig zijn onder de druk van alle dag. Daarom is het zo belangrijk dat er ruimte wordt gecreëerd om met een sparringspartner of coach hier tijd aan te besteden. Tijd besteden aan stilstaan, om vervolgens het 'hoe' beter te beantwoorden en uit te voeren.

Soft skills helpen bij stilstaan over de essentie van waartoe en waarom je dingen doet. Denk aan persoonlijke ontwikkeling en sociale of communicatieve vaardigheden.

Wanneer je jezelf beter kent en weet waarvoor je staat, dit ook op een ander weet over te brengen ontstaan er echte verbindingen en echte relaties en daar opstaan echte veranderingen.


Vind je het interessant hier eens met mij over verder te sparren? Neem contact met mij op

info@pitchyou.nl of bel me op!

11 keer bekeken